Her ser du det jeg kaller paradis på jord. Varme deilige steiner, solen som skinner på huden og krystallklart vann. Se hvordan steinene ligger der nede og soler seg i skinnet fra den deilige, varme solen. Dette er en liten påminner; la oss slappe av i sommer, nyte resten av sommervarmen mens vi fortsatt kan. Så mitt spørsmål til deg er; Har du funnet ditt paradis? Eller når jeg tenker meg om, så handler det vel kanskje ikke så mye om å finne sitt paradis som å skape det.

Raundalselva altså. Bare et kvarters kjøretur unna der jeg bor. Jeg har forelsket meg helt. Første gang jeg var her, var for noen uker siden, og det var Eva Netland som jeg har blitt kjent med gjennom Jiu Jitsu på Voss som introduserte meg for plassen. Jeg skrev et innlegg da om hvordan jeg nå føler at det er tid for å gå mer ut av komfortsonen, skape forandringer og leve mer. Ofte skriver jeg slike saker for meg selv, grubler og tenker på at NÅ er tiden for å faktisk gjøre endringer, men det er ikke gjort bare fordi det er tenkt eller sagt. Men i sommer har jeg handlet på tankene. Og det er så deilig. Jeg føler meg mer sporty enn på lenge og jeg kvir meg ikke lenger med tanke på at aktiviteter kanskje er litt tunge eller brysomme, men jeg opplever en økt fokus på de kjekke aspektene ved å bruke kroppen og å være ute.

Her er vi ute i Raundalselva igjen. Jeg har sikkert vært her 6-7 ganger siden første gangen jeg var her litt tidligere i sommer, i tillegg til å ha vært på to telt-turer og sovet i hengekøye i hagen.

Jeg opplever ikke den samme engstelsen for klegg og mygg og andre dyr som befinner seg i vår natur, og det er utrolig deilig. Jeg visste det ville gjøre meg godt å begynne å trene og få litt aktiviteter på agendaen, men jeg hadde aldri gjettet at det skulle gi en umiddelbar virkning på frykt. Jeg føler meg tøffere enn på mange år.

Så kan vi jo spekulere… hadde denne plassen vært mitt paradis på jord bare for en måned siden, i den grad at jeg ønsker å slå opp telt og flytte inn for sommeren, eller er det sinnstemningen min nå som tillater at jeg nyter plassen?

Er dette paradis på jord som jeg tilfeldigvis fant – eller har jeg gjennom nye tanker begynt å oppleve livet annerledes? Kanskje en grei mix…

Så min oppfordring til deg er å handle på tankene, drømmene, lystene.
Har du lenge hatt lyst til å begynne på dansing? Gjør det!
Har du lyst alltid hatt lyst å seile? Møstre på en båt!
Har du en bok inni deg? Ta et skrivekurs eller bare begynn å skriv – sett av et kvarter hver dag!

For gammel? Nei!
For ung? Nei!
For dårlig form? Nei!
For sent? Aldri!

 


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *