Image result for erna solberg

Det er alltid morsomt når jeg blir tagget i forskjellige reklamer eller forklaringsvideoer og spurt om det er meg som snakker. Tenk bare hvilket viktig instrument stemmen er, når den er så unik at den kan bli gjenkjent i helt uvante sammenhenger av bekjentskaper fjernt og nærme. Det finner jeg veldig fascinerende.

Denne gangen var det Solfrid Dale som tagget meg på instagram og lurte på om det var meg, og det kunne jeg bekrefte. Jeg syns ikke det er rart at jeg blir gjenkjent, selv om det er en litt merkelig følelse i begynnelsen å vite at stemmen min ligger ute på nettet i alle mulige fasonger for å påvirke tanker og handlinger. Det jeg derimot syns er litt rart/morsomt er det du kan se i skjermbildene:

Jeg syns ikke selv at stemmen min er lik Ernas stemme, men jeg gjenkjenner at jeg har brukt en talemåte her som er mer lik hennes enn min egen, og at vi begge er fra Bergen (obviously) og at vi også har relativt dype stemmer.

Bare uken før sendte jeg fra meg et opptak til Hansa Borg Bryggerier, hvor jeg av oppdragsgiver ble bedt om å snakke litt i “Erna-stil”. Så da hørte jeg på opptak av Erna, leste meg opp på sosiolekten “pen-bergensk” og gikk i studio og levde meg inn etter beste evne.

Med det i tankene syns jeg det er fascinerende å lese at noen syns jeg høres ut som Erna i andre reklamer jeg har spilt inn bare kort tid etter det oppdraget. Det gir meg faktisk noen ideer… Hva om jeg hadde nå begynt å studere Erna og hennes talemåte, og prøvd å etterligne henne. Jeg kunne for eksempel brukt et bittelite klipp av hennes tale der hun snakker, og så fortsatt talen selv om noe fullstendig urelevant og tullete. Det kunne vært morsomt. Hva syns du?

Under ser du videoen på Instagram som noen mener jeg høres ut som Erna i. Jeg tror det er en følger at vi begge er fra Bergen, og folk flest ikke er så vant med å høre Bergensere i media.

PS: Jeg står ikke bak eller for dette produktet. Jeg har blitt innleid som Voiceover for reklamen

https://www.instagram.com/p/Bz3jBboAdCR/


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *