Noe så godt!!! Laget vaniljekefir i dag og den var helt utrolig god. Jeg vet ikke helt hva den minner meg om men kanskje en tynn vaniljekesam? Kanskje ikke så rart siden smakstilsetningen er vanilje i begge produktene? Vel, det blir ikke siste gangen jeg lager vaniljekefir for å si det slik! Jeg laget to liter så jeg tenker å la den ene stå å skille seg slik at jeg får vaniljeskyr om et par dager. Det er så spennende å lage ulike melkeprodukter selv… Bare for noen år siden tenkte jeg at det var vanskelig og neste ikke mulig å gjøre slikt i en vanlig families husholdning, slik som vår egen. Men det er det altså. Veldig mulig, og ikke bare det, men det er lett også! Det blir vel å skryte på meg og si at det er jeg som lager det… kefirkornene lager kefiren. Men jeg har jo lagt til rette for at det skal skje.

Ikke bare laget jeg vaniljekefir i dag, men jeg fikk bekreftet at det er ok om melken har blitt litt sur å lage kefir av den likevel, SÅ LENGE melka er ubehandlet, altså rett fra kua! Det er fordi der er alle bakteriene levende, slik at kefirkornene, som er de gode bakteriene, kan dominere melken og således ufarliggjøre og drepe de vonde bakteriene. Melk kjøpt fra butikken er et dødt produkt, og har den melka blitt sur, er den ikke mulig å benytte. Da er den blitt farlig å konsumere for oss mennesker. Jeg har ikke tenkt å gå i detalj om dette for det for bli i et annet innlegg. Kefiren, selv på ubehandlet melk som var blitt sur, smakte kjempegodt, og det var en lærerik og artig erfaring å ta med videre.


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *