Åh, er ikke vi heldig som bor på en plass der bonden er å møte på vanlige, hverdagslige plasser som på butikken eller i barnehagen. For en stund siden tenkte jeg at det ville bli vanskelig å få kjøpe upasteurisert melk rett fra gården, selv om jeg faktisk bor på Voss. Men med et ønske og en intensjon som vedvarte dukket det omsider opp en mulighet, og nå henter vi jevnlig, men sporadisk (!) melk hos en bonde som bor like ved. Deilig tykk melk som vi henter i stort spann og setter på trappa nå som det er kaldt ute, til fløten får lagt seg som et lokk over melken. Tykk, deilig, næringsrik fløte til å lage rømme, smør, piske krem, ha på bær og i mat eller bare drikke for ren nytelses skyld. I går hentet jeg en ny bøtte med melk, og i dag har jeg tatt av ca 7 dl kremaktig fløte.  Den har jeg satt i kjøleskapet, for jeg har allerede ca samme mengde stående til syrning med kefirkorn. Leste at man kan lage kefir-rømme på samme måte som man lager vanlig kefir, men bare bytte ut melk med fløte. Så nå venter vi alle i spenning!

Blir det suksess har jeg tenkt å lage deilig rømmedressing som vi kan ha på surdeigspizzaen vi skal lage i morgen. Da skal vi på besøk til to gode venner av oss, som også har en datter. Hun er bare 5 måneder eldre enn Eir. Akkurat nå er det stor forskjell på dem, men denne forskjellen vil ha mindre og mindre betydning frem til den ikke vises i det hele tatt. Det ser vi frem til… To venninner som kan leke sammen gjennom barndommen og forhåpentligvis knytte sterke bånd og få varig vennskap.

Oppdatering flere dager senere: Som med så mange andre ting nå om dagen, ble også dette innlegget kortere enn tankene jeg ville dele fordi noe annet ble prioritert i en fei! Forresten; rømmedressingen ble god, og pizzaen(e) ble en stor suksess! Så godt at nå har vi selv gått til innkjøp av pizzastein slik som våre venner hadde. Sprø og tynn bunn og enkel, smakfull topping.


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *